Ами мисля че точно тая Motronic ми каза момчето каза ти не си с БОШ и ще си доволен тази е хубавата система старата о мисля че точно тази каза
Известие
Collapse
No announcement yet.
защо гърми?
Collapse
X
-
Comment
-
Значи аз бъркам нещо каза много странно име но.....аз ходих да сменям помпичката на съединитела и момчето мн ми хареса определено е чело и знае и.....като свършихме се заговорихме а той зарибен по Алфите и аз му казах че от скоро я имам и т.н. и той няма да съжеляваш не ги слушай пишман майсторите дето не са виждали боксеров мотор пък казват мн калпав и вика не вярвам че ще имаш проблем твойта е със старата система и каза някакво име вика не е БОШ и аз се пооочудих и затова пак го попитах не еБОш така ли .....и че затова знам че не еAlfa 145 1.4 t.s
Comment
-
MagnetiMarelli да не би да е?
Абе каквато ще да е. Със здраве да си караш боксера!
И наистина не слушай пишман майсторите. Ако ти е читава колата няма да береш много ядове
Comment
-
Тва за свещите за 60лв, беше за колегта galinves71, защото той ме попита. А за това, че не съм чел по темата не вярно, можете да видите, че имам пост по-горе в тази тема. Нека колегата, който е пуснал темата да ме извини за спама.Last edited by junior; d.m.y г., 22:44.sigpicAlfa Romeo 145 Junior 1.4 TS 103hp
Comment
-
Колеги преди няколко дни сложих газова уредба и за да работи добре на газ се наложи да огранича малко входящия въздух отпред на гумения маркуч. От тогава сутрин нито ми пука нито ми гърми. Понеже паля на бензин винаги.Alfa 156 1,9 JTDsigpicAlfa 146 1,3 BOXER
LANCIA DEDRA 2.0Turbo 165HP
Alfa 75 2.0 EX
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение145 1,3 боксера е с IAW инжекцион - вебер-марели. няма дебиломер и е доста подобен на ГМ-аНа където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Относно гърмежите студена на Бензин !! При мен тъй като колата вече 2-3 месеца я продавам става въпрос за 1,4Туин спаркче и не я карам много рядко я припалвам и се задълбочи проблема колата не можеше да се изворсира и гърмеше на бензин и губеше мощност.... идваха и клиенти да я гледат студена губи мощност и гърми ... на бензин. вчера я вкарах в сервиз защото така не може .... и се оказа скъсано някакво кабелче на дроселовата клапа и клеясала букса на дебитомера супер елементарна простотия ама като не знае човек.... колата в момента е уса ... при мене се оказа от това ....Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - няма я вече
Alfa Romeo 155 1,8 8v T.spark - няма я вече
Alfa Romeo 145 1.4 16v
BMW 520i E39
Comment
-
-
Позната история. Вече 1 година карам алфетката с този проблем.Ходих във вантотрейд и там едно голямо нищо.Преди няколко дена светна и една от инспекциите на таблото-червена порилича на дюза или свещ нз.точно какво е.Положението стана още по зле дори и загряла при появата на тази грешка моментално забива,в следеащия момент когато изгасне всичко е наред.Провериха я с лаптоп и ми казаха,че е моторчето за тихи обороти при дроселната клапа.Ще го сменя да видя какво ще стане.Вече започвам да съжалявам за избора си на тази марка колаLast edited by soti11; d.m.y г., 19:20.
Comment
-
Пак поразрових темата и се убеждавам все повече,че проблема със забиването на студен двигател е много обширен.Става въпрос за причините,които го пораждат.Свещи,кабели,датчици за температура,ламбда,окислени кабели и букси и тн.Сега се сещам и за нещо друго,което съм преживял и е добре да го споделя.Когато взех Алфи,ми правеше следния номер:не гърмеше,но преди да загрее си забиваше муцуната и просто отказваше да върви студен.Карах си го така около година,до като не дойде време за прегледа.Оказа се,че газовете му на празен ход са пълна трагедия.Сервиза , в който работех беше за тежки машини и нямахме газоанализатор така,че го откарах в близкия сервиз и го оставих на гадателите да видят от какво е.Откриха ламбда,катализатор и най-вероятно и проблеми в главите.Изобщо не бяха огледали колата.Катализатора и сондата бяха нови,на една седмица,а компресиата се въртеше около 12 атм.Теглих им една майна и отидох при един стар колега в съседното село.Казах му за проблема.Почистихме газоанализатора и до като загрее ме изпрати да позагрея Алфи.След това започна да му регулира налягането на бензина и потенциометъра.Доста играчка падна.Изкара перфектна ламбда,СО и азотни окиси.После разрегулира всичко и ме накара сам да си го направя.И така още три пъти,до като не се научих да го правя за около 15 минути.След тая процедура,колата нямаше нито забиване нито замисляне,когато е студена.Освен това и сутрин пали от първия път.Това е за боксерите с потенциометър и всички с подобни инжекциони.А те не са малко.Фиат,Ланча,Субару и тн.Давам само идея.Преди две седмици си свалях потенциометъра и колкото и да го замервах,с цел пак да го поставя в тая позиция,проблема си е налице.Явно само с отверка не става.Козата си сака пръч!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
Comment